Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Değerlendirme Süreci

Makale Değerlendirme Süreci ve Kör Hakemlik Uygulaması

Yayınlanacak akademik makalelerin değerlendirilmesi, çift-körleme hakemlik süreciyle gerçekleştirilmektedir. Bu değerlendirme sürecinde, makalelerin yazarları ile hakemlerin kimlikleri gizlenmektedir. Bu nedenle, yazarlardan makalelerini sisteme yüklerken isim bilgilerini kaldırmaları talep edilir.

! Ücret politikasına göre ödemesi yapılmayan makaleler, ödeme yapılana kadar işleme alınmaz. 

Değerlendirme süreci aşağıdaki adımlarla detaylandırılmıştır:

Ön Değerlendirme Süreci:

  • Yazar(lar), telif hakkı formunu imzalı olarak PDF formatında dergiye yüklemelidir.
  • Makalelerin tam metinleri, yazım kurallarına uygun bir şekilde Word formatında DergiPark sistemine yüklenmelidir.
  • Editör tarafından gözden geçirilen makaleler, derginin amaç ve kapsamına uygun olmayan, özgün değeri olmayan veya yayın politikalarını karşılamayan çalışmaları reddetmektedir.

Hakem Atama ve Değerlendirme Süreci:

  • Uygun bulunan çalışmalar, ilgili alanlarda uzmanlaşmış 2 hakeme iletilir. Çalışmalar, çift kör hakemlik ilkesiyle değerlendirilir; bu nedenle hakemler, makalenin yazarlarını göremez.
  • Hakemlerden, çalışmayı değerlendirip değerlendiremeyeceklerine ilişkin bir haftalık geri bildirim istenir. Olumlu geri dönüş alan hakemlerden, makalelerin belirtilen ölçütlere göre 15 gün içinde değerlendirilmesi talep edilir.
  • Değerlendirme sürecindeki herhangi bir gecikme durumunda, ikinci bir haftalık süre verilir veya hakemler değiştirilir.
  • Hakemlerin olumlu değerlendirmesi durumunda, makale dil editörlerine gönderilir ve yayın süreci başlar.
  • Bir hakemin red vermesi durumunda makale üçüncü bir hakem tarafından daha değerlendirilir.
  • Üçüncü hakemden de red kararı çıkması durumunda, çalışma yayınlanmaya uygun bulunmaz ve makale için ödenen ücretten hakem ücreti çıkarılarak kalanı yazarlara iade edilir.

Yazarlara Düzeltme İsteği ve Editörün Onayı:

  • Hakemlerden gelen düzeltme talepleri, yazarlar tarafından yerine getirilmelidir.
  • Ancak, bazı istisnai durumlarda yazarlar kendi görüşlerini ısrarla savunabilirler. Bu durumda, editörün onayıyla makale yayına kabul edilebilir, ancak yazarların görüşlerini kanıtlamaları gerekmektedir.

 

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı