Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

KOREDE ŞAMANIZM (KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİN TECRÜBESİ)

ФЕДОТ ФЕДОТОВИЧ ЖЕЛОБЦОВ (Fedot Fedotoviç JELOBTSOV)

АННА ГЕННАДЬЕВ НАСЫРОМЯТНИКОВА (Anna Gennadiyev NASIROMYATNİKOVA)

 ağır suallerin halletmesine yardımcı olacak ve aynı zaman insane toplumundaki yeri ve önemini belirtecek. Yazanlar bu makalede Kore ve Yakutistan’daki şamanizmin tarihî benzeyişini göz önüne tutarak bunun asıl parçalarını karşılaştırmaya çalışmışlar. Yazanlar inanıyorlar ki böyle bir karşılaştırma dünyadaki şamanizm sistemin terim problelerine dozen vermek için yardımcı olabilir. Bir de, yazanlar ümit ediyorlar ki bugüne kadar muhafaza edilmiş yakut şamanizmin eski âyinlerin Koredeki bugünkü şamanist hayat ile karşılaştırması araştırıcılara şamanizmin daha ciddi ve derin bir şekilde incelemek için imkân verebilir.

Anahtar Kelimeleri: şamanizm, musok, şamanhastalığı, kamlaniye, pansu, mudan

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı