Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

SENATÖR K.K.PALEN’İN DENETİMİ MALZEMELERİNE GÖRE TÜRKİSTAN GENEL VALİLİĞİ OFİSİNİN FAALİYETLERİ ÜZERİNDE KAYNAK ÇALIŞMASI

Bahtiyor ERGAŞEV (Бахтиёр ЭРГАШЕВ)

11 Temmuz 1867'de Rus Çarının fermanına göre Yedisu ve Sirderya bölgelerini kapsayan Türkistan Genel Valiliği kurulmuştur. Taşkent’i başkent yapan Türkistan Genel Valiliği Ofisi 1917 Ekim darbesine kadar Türkistan’i yönetmişti. Bu makalede Türkistan Genel Valisi ofisinin denetimini yapan Senatör K.K. Palen başkanlığındaki komisyonun malzemeleri esas alınarak ülke yönetiminin faaliyetleri incelenmektedir. Çalışmada Genel Valiliğin bölümleri, komiteleri ve idari yetkililerinin1868-1907 yıllarındaki faaliyetleri ele alınmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Türkistan, Türkistan genel valiliği, Genel Vali ofisi, Senatör K.K. Palen, denetim materyalleri.

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı