Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN SONRA RUSYA FEDERASYONUNDAKİ YÜKSEK EĞİTİM KURUMLARININ KURULUŞ VE GELİŞMELERİNE DAİR OLAN PROBLEMLERİN İNCELEMESİ

Vadim MALINOVSKIY

Makalede İkinci Dünya Savaşından sonra Rusya Federasyonundaki yüksek eğitim kurumlarının kuruluş ve gelişmelerine dair problemlerin bir türü incelenmiştir. Makalenin amacı anılan problemlerin ortaya koyulması ve çözüm yöntemlerinin gösterilmesidir. Makalede yer alan bilgiler bu problemlerin bir yorumudur. İşbu makalede alanın “asıl konuları” denilen sorunlar meydana koyulmuş ve yüksek eğitim problemleri ile ilgilenen araştırmacılar için de bir malzeme olarak tanıtılnmıştır.

Anahtar Kelimeler: Üniversiteler, Eğitim, Üniversitelerin Gelişimi, Yüksek Eğitim Problemleri, Bilimsel Araştırmalar.

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı