Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

GİRESUN MÜZESİ’NDEKİ İKİ CAM AMPHORİSKOS’UN ORJİNALLİĞİ ÜZERİNE

Fevziye EKER

Çalışma, Giresun Müzesi’ndeki arkeolojik eserler grubunda yer alan 2 adet cam amphoriskos üzerine yapılan gözlemleri kapsamaktadır.  Satın alma yolu ile müzeye kazandırılan eserler depoda korunmaktadır. Amphoriskoslar iç kalıp tekniği kullanılarak üretilmiştir. Eserlerin ilk olarak fotoğraf çalışması yapılmış, envanter bilgileri alınmış ve katalog hazırlanmıştır. Bu eserler üzerinde yapılan inceleme sonrasında form ve bezeme özellikleri göz önünde tutularak bu tip cam kapların üretim yerleri veya kente geliş şekli konusunda bilgilere ulaşılmaya çalışılmıştır. Ayrıca incelenen eserlerin orijinal olup olmadıkları üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler: Giresun Müzesi, Cam, Amhoriskos, İç Kalıp Tekniği, Sahte Cam Kaplar

 

 

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı