Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi; 2009 yılından bugüne, üç ayda bir basılı ve elektronik olarak yayınlanan, uluslararası hakemli bir dergidir. Dergi, her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere yılda dört sayı çıkarmaktadır.

Dergi Türkçe, İngilizce veya Rusça dilinde yazılmış çalışmaları kabul etmektedir.

Karadeniz Uluslararası Bilimsel Dergi açık-erişimli (open access) bir dergidir ve tüm makaleleri web sitesi üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

MODERNİZMDEN POSTMODERNİZME

Tamilla ALİYEVA

Makalede modernizm ve postmodernizmin anlamlar tefrik edilmiştir. Modernizmden postmodernizme geçiş süresinin tekamülü gösterilmiştir. Postmodernizm çağdaş gerçekleri benimsemeye yönelik olup aynı zaman modernizmle tartışır ve olan gerçeğin manasını yeniden idrak eder. Modernizm temsilcileri geleceğe yönelik hareketlenirken, yeni metotlar ve yaklaşımlar keşfederken, gerçeği eleştirirken, postmodernizm temsilcilerin ise buna benzeri emeller yok ve belirsizliğe yönelmişlerdir.

Anahtar Kelimeler: Modernizm, postmodern, postmodernizm, metinlerarasılık, yazarın ölüm algısı, hermenötik, Sinisizm, dünyanın yeni bir vizyon

Please publish modules in offcanvas position.


Creative Commons Lisansı